INTERESSE
PLEZIER
ONTDEKKEN

Welkom bij Kai-Yuan

“Xīn nián kuài lè, gōng xĭ fā cái”. Als je niet weet wat dit betekent, zou je veel kansen kwijtraken voor een nieuwe vriend. Chinees, de meeste gesproken taal ter wereld, krijgt overal steeds meer belangstelling. Een hele nieuwe wereld zal voor jou opengaan als je Chinees beheerst en Stichting Kai-Yuan helpt jou jouw droom te vervullen!

Over Ons

Altijd al naar China willen reizen? Of ben je van plan om in China te werken? Om de cultuur nog beter te begrijpen is het handig om de taal te spreken. Neem gerust contact op met Stichting Kai-Yuan - de beste school in Nijmegen om Chinees te leren op een leuke manier - of kom naar een gratis intakeles, dan bespreken we samen jouw wensen.

Klassen

Bij Kai-Yuan leren we niet door eentonige herhaling. Wij maken gebruik van verschillende materialen, onder andere een leesclub en multimedia waardoor de lessen leuk, gemakkelijk en praktisch blijven. Graag helpen wij de cursisten ook om mee te doen aan de sociale culturele activiteiten. Een van onze doelen is de leerlingen te helpen met het behalen van HSK certificaten.

Ons Team

Klassen

Jeugdgroep voor beginners

Geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar die dagelijks Chinees spreken. Door middel van spelletjes, versjes, verhalen en tekenen proberen we de interesse van de kinderen te wekken voor de Chinese taal. Verder wordt het accent ook gelegd op de basis van het schrijven van Chinese karakters.

Jeugdgroep voor halfgevorderden

Geschikt voor kinderen boven 6 jaar die dagelijks Chinees spreken. Er wordt geoefend met allerlei soorten leermateriaal waardoor de leerlingen zich beter kunnen uiten in de Chinese taal, zowel mondeling als schriftelijk, én de taal beter kunnen begrijpen. Vanaf dit niveau worden de leerlingen ook geholpen om zich te voorbereiden voor het YCT examen.

Jeugdgroep voor gevorderden

Geschikt voor diegenen die basis Chinees beheersen (Chinese《中文》 niveau basisonderwijs afgerond). Er wordt tegelijk aandacht besteed aan verstaan, lezen, schrijven en spreken. Op dit niveau is een HSK certificaat een belangrijk doel.

Groep HSK5

Voorbereiding voor HSK niveau 5 en Staatsexamen Chinese taal en cultuur.

Ons Team

Ling Tang

Directeur, geboren in Xi'an China, heeft in 2001 haar mastergraad behaald aan de Xidian Universiteit, waarbij zij na de studie heeft gewerkt as docent.

Na haar komst in Europa begon zij Chinese les te geven. Op een basisschool en middelbare school heeft zij de Nederlandse leerlingen ook kennis laten maken met de Chinese taal. Met ruim tien jaar ervaring in het geven van Chinese les, heeft Ling in het voorjaar 2014 Stichting Kai-Yuan opgericht met de hulp van andere ouders en vrijwilligers.

Mijn idee over de opleiding is, dat wij het initiatief en de interesse van de kinderen op moeten wekken, zodat zij ervan genieten tijdens het leren.

Qian Wang

Heeft afgestudeerd aan de Huazhong University of Science and Technology en haar doctoraat behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Geboren in een lerarenfamilie, heeft Qian altijd een sterke interesse in lesgeven. Meerdere keer heeft zij meegehoplen met de Boekenwurm Voorleesclub van Stichting Kai-Yuan en is erg geliefd bij kinderen. In de zomer van 2021 heeft zij deelgenomen aan het trainingsprogramma van overzeese leraren Chinees.

Naar mijn mening spelen interesse en geluk een zeer belangrijke rol bij het leren van kinderen, dus ik pleit ervoor om kinderen gemakkelijk en met plezier Chinees te laten leren.

Xiaofei Chen

Geboren in Yangzhou China, heeft de opleiding leraar Engels afgerond aan Jiangsu Universiteit en is bevoegd als leraar. Xiaofei heeft ruime ervaring in taalles geven op een middelbare school en bij een taaltrainingsinstituut en heeft ook gewerkt als interne taaltrainer bij bedrijven.

Ik zal samen met de kinderen het plezier ontdekken in het leren van de Chinese taal.

Rongrong Li

Studeerde in 2001 af aan de Hebei Normal University met een graad in kunstonderwijs. Na haar bacheloropleiding gaf ze kunstles op een middelbare school in Beijing. Vanaf 2003 is zij begonnen met haar carrière als leraar Chinees als 2de taal. Na haar verhuizing naar Nederland heeft Rongrong sinds 2015 Chinese les gegeven aan het Kandinsky College en is steeds werkzaam bij de Chinese school Nijmegen Stichting Kai-Yuan. Op dit moment is zij bezig met haar opleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan Arnhem ArtEZ en oefent haar beroep verder uit als docent Chinees bij Radboud In'to Languages.

Alle effectieve onderwijsmethoden en ideeën die Rongrong heeft verkregen van haar opleidingen en beroepstrainingen, past zij toe in de praktijk. Ze heeft een passie voor lesgeven en zorgt ervoor dat het leren van Chinees gemakkelijker en boeiender wordt. In haar lessen leren de leerlingen Chinese karakters en uitspraak door middel van allerlei spelletjes. Rongrong heeft ook een talent voor het integreren van cultuur en kunst in de les, zodat de leerlingen hun kennis op het gebied daarvan uit kunnen breiden terwijl ze de taal leren.

Chinees onderwijzen in het buitenland is niet de leerlingen een paar karakters in het hoofd laten stampen en een paar woordjes leren spreken. Onze belangrijkste taak is de belangstelling van kinderen laten ontkiemen voor de Chinese taal en cultuur, zodat ze deze met plezier leren.

Xi Wang

Heeft haar studie afgerond aan de China Agricultural University en Wageningen University & Research, waarbij zij haar dubbele master graad heeft behaald. Zij heeft rijkelijke ervaring in beroepstraining in vele landen en regio’s als vertengenwoordiger van de EU. Als moeder heeft Xi diepe interesse in het Chinese onderwijs voor kinderen en heeft altijd bijgedragen aan het promoten van haar eigen taal en cultuur.

Kinderen zijn de baas van hun eigen belangstellingen. Ons werk als leraar is hun gaven te ontdekken en laten ontplooien.

Jialong Liu

Afgestudeerd aan de Renmin University of China met een BA en MA in geschiedenis. Daarna is hij gepromoveerd aan de Universiteit Leiden en de KU Leuven in geschiedenis.In 2023 heeft Jialong gewerkt als invalleerkracht op de Leidse Chinese School, waar hij een belangrijke rol had in het organiseren en begeleiden van buitenschoolse activiteiten.

De kunst in het lesgeven is om ingewikkelde kennis te vereenvoudigen en deze over te dragen aan de leerlingen. Met behulp van beeldtaal en verhalen kunnen leerlingen de taal diepgaander en gemakkelijker begrijpen.

Zhixin Chang

Afgestudeerd aan de Heilongjiang Agricultural University, China, richting voorschoolse pedagogiek. Uit de liefde voor kinderen heeft Zhixin onderwijs gekozen als haar beroep en heeft ruim tien jaar ervaring in het lesgeven van Engels aan kinderen. Deze ervaring heeft zij kunnen delen met verscheidene pedagogische medewerkers in Guangzhou, toen zij werkte als lerarentrainer bij een opleidingsinstituut. In 2014 raakte ze geïnteresseerd in het onderwijzen van Chinees als tweede taal en heeft ze haar certificaat Leraar Chinees Gevorderd behaald.

Ik zie de wereld vanuit het perspectief van een kind. Hiermee ben ik in staat lessen te geven op een levendige en interessante manier. Met plezier groei en leer ik mee met kinderen.

Mengsi Yang

Geboren in Anhui. Van 2013 tot 2017 heeft zij gestudeerd aan het Anhui Foreign Language College, met als hoofdvak Engels. Tijdens haar bacheloropleiding heeft Mengsi ook haar onderwijsbevoegdheidscertificaat en Putonghua Proficiency Test Certificate behaald. Na de studie heeft Mengsi als leraar Engels gewerkt bij verschillende onderwijsinstellingen, waar zij ervaring op heeft gedaan in het lesgeven aan verschillende leeftijdsgroepen en niveaus

Onderwijs dat vermaakt, het denken stimuleert, wetenschap en haar fundamenten respecteert, en innovatie en uitdaging omarmt, is de onderwijsfilosofie die ik volg.

Contact

Contactpersoon

Mevr. Tang

Telefoon

06-25133540

E-Mail

info@kaiyuan.nl

Adres

Aldenhof 6001
6537 DG Nijmegen
(In basisschool De Aldenhove)

Locatie

Google Maps
OpenStreetMap

WeChat

Mevr. Tang op WeChat

Twitter

Twitter

Nieuws op Twitter

YouTube

YouTube

Video's op YouTube