Stichting Kai-Yuan

Dé Chinese school in Nijmegen. Wij maken Chinees leren een plezier.

Nijmegen开元中文学校

从兴趣中来  在快乐中学  到生活中去

Activiteiten

Kai Yuan organiseert verschillende activiteiten en alle leerlingen en ouders zijn van harte welkom om eraan deel te nemen.

Leesclub

Elke ingeschreven leerling kan lid van de schoolbibliotheek worden en Chinese boeken lenen zonder kosten. Op deze manier hopen we de leerlingen te stimuleren om de Chinese taal beter te begrijpen.

Ouderraad

Graag verwelkomen we alle enthousiaste ouders om aan de ouderraad deel te nemen. De taken van de ouderraad zijn om de adviezen en vragen van de ouders door te geven aan het schoolbestuur en de school te ondersteunen met het organiseren van de activiteiten.

Chinese Bibliotheek

Onze schoolbibliotheek is sinds eind oktober 2015 geopend.

Met een waarborgsom van 25 euro krijgen de ingeschreven leerlingen van Kai-Yuan een biebpasje en lenen de boeken bij de schoolbibliotheek gratis. Elke leerling mag twee boeken tegelijkertijd lenen en er geldt een uitleentermijn van 2 weken.

Niet ingeschreven leerlingen mogen de boeken lenen bij de schoolbibliotheek van Kai-Yuan met een waarborgsom van 25 euro en het lidmaatschap kost 25 euro. Er mogen twee boeken tegelijkertijd geleend worden en er geldt een uitleentermijn van 3 weken.

Voor beschadiging en verlies van een bibliotheekboek wordt een schadevergoeding van tien keer de boekenprijs in rekening gebracht. Op deze manier willen wij voorkomen dat de boeken verwaarloosd worden.

De waarborgsom wordt terugbetaald wanneer het bibliotheek lidmaatschap opgezegd wordt.

组织与活动

开元中文学校积极组织各类课堂、课外活动,并热忱期待家长与孩子的共同参与。

读书俱乐部

凡是在本校注册报名的学生,都可以成为开元读书俱乐部的成员,免费借阅中文书,以在家读书和在学校一起读书等不同形式提高学生的阅读能力。每周的课堂上学生和老师一起读故事,讲故事,根据故事提问并回答。书目均选自专门的学生自主阅读故事书。

家长委员会

欢迎家长报名参加家长委员会,负责收集家长和学生意见和建议,并及时与学校理事会沟通;协助学校组织活动。

学校中文图书馆

已于2015年10月底正式开放。

本校注册学生交压金25欧元,免费办理借书证,免费借阅,每次可借阅两本书,时间为两周。

非本校注册学生办理借书证25欧,有效期一年,压金25欧,每次可借阅两本书,时间为三周。

如果书丢失,按书价的10倍赔偿(因为中文书丢失很难及时再补充,敬请谅解)。

退还借书证时,一并退还压金。